הצלחתה המסחררת של החזירה המציירת – כשר או לא כשר באומנות
- אדר פרנס
- 8 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 20 בספט׳ 2022
בשנת 2016 נולדה חזירה בחווה תעשייתית לגידול חזירים בדרום אפריקה, אבל ציפה לה עתיד מזהיר. היא עומדת להפוך להיות ציירת בעלת שם עולמי: PIGCASSO.
עוד בצעירותה החזירה נלקחה מן החווה התעשייתית אל חוות החופש, שייסדה ג'ואן לפסון. החזירה לא הייתה שונה ממינה בנטייתה לכלות את כל מה שעומד בדרכה. אבל לפסון הבחינה בדבר מעניין – החזירה אוהבת מברשות. לאחר כמה ניסיונות ראשוניים התברר כי לחזירה יש תשוקה לציור, והשאר היסטוריה. התשוקה הלכה והתפתחה לקריירה של ממש ופיגקאסו הפכה לציירת הראשונה והיחידה בתולדות האמנות שזכתה לתערוכת-יחיד משלה, והיא כלל אינה בת אנוש.
ציוריה האבסטרקטיים של פיגקאסו נמכרו עד כה בסכום כולל של עשרות אלפי יורו, ביניהם הציור "פראית וחופשיה", שנמכר בסכום המדהים של 20,000 פאונד לאספן גרמני בשם פיטר אסר, והפך בכך לציור היקר ביותר בהיסטוריה שציור על ידי בעל חיים. מי שהחזיק בשיא לפניה היה הקוף קונגו (עליו דווח שנערץ ע"י פיקאסו האמיתי) ועבודתו, שהשתתפה בשנת 2005 במכירה לצד האומנים וורהול ורנואר, נמכרה ב-14,000 פאונד, גם היא (לא במפתיע) בסגנון מופשט.

קונגו השימפנזה, ללא כותרת, שמן על בד
המקרה של החזירה פיגקאסו הוא מסקרן ומעורר מחשבה, מעבר לתרומתו לדיון על זכויות בעלי חיים, הוא רלוונטי לביקורת הפועמת על עולם האמנות ככלל ועל האמנות המופשטת והקונספטואלית בפרט, שמומחשת שוב ביתר שאת במקרים כמו של פיגקאסו וקונגו: האם ההצלחה הכלכלית מעידה על ערכה ההפעלתי-אינטלקטואלי של יצירת האמנות, או על ערכו של סיפור (או גימיק) מאחורי הארטיפקט. תהא התשובה אשר תהא, היא מעידה על ערכם וטבעם של האמנות ועולם האמנות.
פיגקאסו לצד ציורה "פראית וחופשיה" שנמכר בסכום הגבוה ביותר בהיסטוריה עבור ציור של בעל חיים
מתוך דף הפייסבוק של פיגקאסו >>>
לאתר הרשמי של פיגקאסו >>>
댓글